Ydmyghed og kundepleje er opskriften fra 119 år gammel maskinforretning

At sætte pris på sine kunder – det lyder som en kliché, men hos Hans Holm Maskinforretning i Tinglev er der ingen tvivl om, at det er opskriften på en sund forretning, og sådan har det været lige siden begyndelsen.

I den sydligste del af Danmark ligger en maskinforretning de fleste i området kender til – den har nemlig eksisteret i mere end 100 år, og i dag er det 5. generation Hans Holm, der står ved roret. ”Nu har vi været her i 119 år, så noget må vi jo have gjort rigtigt.” fortæller direktør Hans Holm Jr. om maskinforretningen, som han i 2017 overtog ledelsen af efter sin far, Hans Holm Sr.

”Vores kunder ved, at vi er en familiejet virksomhed, og det kan vi mærke betyder noget”, fortæller Hans Holm Jr., der heller ikke er i tvivl om, at virksomhedens 119 år gamle navn og den historie, forretningen har med sig, har en betydning for kunderne. ”Min tipoldefar startede forretningen i en lille by, der hedder Bjerndrup, hvor han solgte og servicerede hestetrukne redskaber, så der er sket meget siden da”, smiler Hans Holm Jr.

Kunderne har været det vigtigste siden begyndelsen
”Vi vil gerne sætte pris på vores loyale kunder, og derfor gør vi en del ud af arrangementer og aktiviteter i løbet af året”, fortæller Hans Holm, der sætter særlig pris på den private snak med kunderne. Senest inviterede maskinforretningen kunder til et særligt CLAAS morgenmadsarrangement på Agromek, hvor sælgerne fra Hans Holm fyldte bilerne med kunder og kaffe hver morgen på vej til Herning.

For Hans Holm jr., ligesom for de tidligere generationer, handler det om at gøre noget ekstra for kunderne, men også at fortælle dem om det, der rører sig både inden for maskiner og i branchen generelt. Derfor afholder Hans Holm Maskinforretning jævnligt temadage med en række relevante emner. ”I løbet af 2019 afholder vi bl.a. en CLAAS dag med fokus på de nye gummihjulslæssere, og tidligere har vi samlet folk til en dag om mejetærskere og jordbearbejdning.”

En virksomhed, der tror på fremtiden 
I dag har Maskinland 22 fuldtidsansatte, hvoraf to af dem er ansat for nylig. Derudover har Maskinland yderligere to nye ansatte på vej. ”Vi har været CLAAS forhandler siden 1994, så vi har mange års erfaring med produkterne”, fortæller Brian Larsen, som siden hen fusionerede maskinforretningen med Horne-Vittarp Maskinforretning og i dag har to afdelinger i hhv. Grindsted og Vittarp.

”Vi er en virksomhed i udvikling, og vi har god tilgang med kunder. Og så tror vi på en fremtid som CLAAS forhandler her i det midtjyske”, afslutter Brian Larsen med et smil. 

Picture 1