De vestsjællandske marker er stadig CLAAS grønne

Under høsten på de Vestsjællandske marker ser man hyppigst den lysegrønne CLAAS mejetærsker knokle derudaf. Det skyldes et samarbejde mellem Mørkøv Maskinforretning og CLAAS, som har eksisteret siden 1957, og som i dag er årsagen til, at over 40% af mejetærskerne fra Slagelse til Sjællands Odde er lysegrønne.

”Vores kunder har tillid til CLAAS, fordi de ved, at det virker. Mørkøv Maskinforretning er kendt i området for at have stor viden om CLAAS produkter og derfor handler de hos os”, fortæller Jørgen Kjærgaard, medejer af Mørkøv Maskinforretning. Maskinforretningen startede i 1941 under krigen, hvor Jørgens svigerfar J.V. Larsen startede op med at reparere maskiner og redskaber, og sidenhen selv begyndte at sælge maskiner. I årenes løb voksede forretningen sig større, og i 1957 solgte Mørkøv Maskinforretning sin første CLAAS mejetærsker.

”Vi har CLAAS som et af vores hovedprodukter her i huset. Det har vi haft siden 1957 og det er et meget stærkt produkt hos os. Vi synes selv, at vi er stærke på mejetærskere, og det skyldes særligt vores reservedelslager, backuppen fra CLAAS og vores erfaringer gennem årene”, fortæller Mørkøv Maskinforretnings 25-årige værkfører Daniel Pedersen, som trods sine unge år allerede har arbejdet med CLAAS i 8 år.

Danmarks yngste værkfører
Daniel Pedersen overtog posten som værkfører i Mørkøv Maskinforretning som 22-årig, hvor han fra start mærkede de mange arbejdsopgaver, der hviler på en værkførers skuldre, når man har seks mand under sig.

”Mit job går ud på at holde styr på trådene – hvor svært det end lyder. Det er et hårdt job med mange opgaver og heldigvis har jeg Susanne, som hjælper mig med at nå alt papirarbejdet med bl.a. reklamationer, garantier og klargøringssedler”, fortæller den unge værkfører.

Selvom Daniel er ung, vil han gerne være sikker på at have stærkt team, som er klar til at påtage sig de udfordringer og opgaver, de møder i den kommende sæson ”Vi prøver hele tiden på at optimere os i form af efteruddannelser og kurser, så vi kan føle os stærke og kampklar til den nye sæson”, fortæller Daniel Pedersen.

Fastholder håndværket
Udover at følge med i de nyeste hydraulikker, teknikker og installationer, så holder Mørkøv Maskinforretning stadig fast i håndværket ”Vi har en afretterbænk på værkstedet, som vi retter indføringstromler og rotorrør op med, når de får buler eller lignende. Det er et håndværk, som vi bruger meget, så kunderne hurtigst muligt kan køre igen”, fortæller Daniel, som heller ikke lægger skjul på, at der er forskel på de forskellige landbrugsmaskinmærker.

”Vi kan mærke, at CLAAS produkter er lavet af en hårdere type jern, end vi ellers ser på markedet, hvilket giver CLAAS produkter en længere levetid og er med til at gøre CLAAS til et af de bedste produkter på markedet”, fortæller Daniel Pedersen.

Kunden skal føle sig sikker 
Mørkøv Maskinforretning ønsker både at tilbyde kunderne de bedste maskiner og den bedste service ”Normalt kører jeg ud til kunderne i min servicevogn, fordi mejetærskeren er en stor maskine at transportere på landevejen”, fortæller Frederik Andersen, som har arbejdet 7 år i Mørkøv Maskinforretning.

I øjeblikket er Frederik Andersen meget ude og lave vintereftersyn på mejetærskere, hvor han følger en helt fastlagt procedure.

”Når vi laver et vintereftersyn på en mejetærsker, har vi en tjekliste, som vi udfylder, så vi får gået hele maskinen efter. Det er det hele, der skal gås igennem; lige fra det kommer ind, til det kommer igennem tærskningen og til det kommer ud igen. Det er også alt det elektriske, hydrauliske og mekaniske – simpelthen hele maskinen. Så vi ved, at maskinen bliver klar til høsten”, siger Frederik Andersen. 

Picture 1