KUNDEUDTALELSER

Traktoren, der overraskede, blev maskinparkens nye stortraktor.

På en solrig dag i starten af september går turen til et besøg i marken ved Hørve på Vestsjælland. Her er den kyndige traktorfører fra Dansk Landbrugs Management A/S, DLM, Lasse Mølgaard Kristiansen, i færd med at harve med en 12 meter Horsch harve. Og selvom denne i sig selv er et imponerende syn, er det traktoren der er spændt for, som er årsagen til besøget. 

Lave omkostninger pr. hektar hentes i driftssikkerheden 

Preben Lauridsen er medejer af Sønderhøjgaard I/S, der er et af Danmarks største økologiske landbrug. Sønderhøjgaard skifter oftere deres traktorer ud end gennemsnittet, men denne strategi viser sig at være særdeles gavnlig i både drift og gensalg. 

Ned i motorstørrelse og op i kapacitet

Jakob Holm var en af de kunder, der kørte med forserien til den nye CLAAS LEXION i høsten 2019, og selvom han var en smule nervøs for at købe en mindre maskine, end hvad han havde i forvejen, viste LEXION 7600’eren alligevel noget større kapacitet.

Samme snitter-chauffør på 34. sæson

En, der har fulgt udviklingen af CLAAS snittere gennem længere tid, er Peter Gad, Gads Maskinstation. Han har siddet bag rattet lige siden den første selvkørende CLAAS snitter blev leveret på maskinstation i 1986, og ifølge ham har udviklingen gennem de 34 år været enorm.

Stortraktor med dogwalk er uundværlig for sønderjysk maskinstation

90 % af Søndergaards Maskinstations kunder er kvægbrug, og derfor var der behov for en løsning, hvor de kunne køre gylle på græsmarker med dogwalk-systemet. Det lykkedes med en CLAAS XERION, hvor maskinstationen under Agromek investerede i en ny XERION 4000 – og det har de 

Eleven Mads giver toppoint til brugervenligheden

På Lynggården nær Præstø kører 2 stk. CLAAS AXION 870’er. En af chaufførerne er 2. årseleven Mads Raahauge Gertsen, som lægger stor vægt på brugervenligheden i traktoren.

Køresystemet i traktoren har ændret hverdagen for Preben

Da Preben Linnet sidste år besluttede sig for at skifte de gamle traktorer ud med to nye CLAAS AXION 830, var det primært med henblik på at få GPS-anlæg. GPS’en har gjort en stor forskel, men særligt CMATIC køresystemet overraskede Preben positivt.

En klar forbedring af produktet blev afgørende

Hos Allestrup Maskinstation køres der mange CLAAS produkter, heriblandt et skårlæggersæt - en DISCO 1100. Selvom maskinstationen i en årrække har kørt med andre mærker inden for skårlæggere, er de alligevel vendt tilbage til CLAAS særligt pga. den nye knivbjælke, som har forbedret klippekvaliteten markant.

Slår græs for en af de sidste tørrefabrikker i Danmark

Snart starter græssæsonen på en af Danmarks sidste tørrefabrikker, Nybro Tørreri. Her skårlægger Bounum Maskinstation de ca. 6000 hektar græs, som efterfølgende rives og snittes, hvilket giver mellem 10.000 og 14.000 tons færdigvarer til pilleproduktion hvert år.

Højværdiafgrøder kræver den bedste maskinteknologi

For Nikolaj Dalsgaard var investeringen i CEMOS AUTOMATIC til mejetærskeren en stor hjælp i høsten, og han er overbevist om, at både effektivitet og kvalitet stiger, når mejetærskeren selv får lov til at lave indstillingerne.