"Den øger kapaciteten - selv på marker, der er ujævne"

De første erfaringer med ny CLAAS rive

Vi har besøgt Resvlund Maskinstation i Sønderjylland, som har kørt forserie med CLAAS' nye rive: LINER 4900.

Torben Friis, som er fast rive-mand på maskinstationen har indtil videre kun gode erfaringer med riven. "Den kører upåklageligt", fortæller han bl.a. Særligt den nye hovedramme roser den erfarne maskinfører, da den gør riven mere stabil.

En helt ny konstruktion af undervognen under rotorerne sikrer en markant "jet effect", som Torben Friis er godt tilfreds med. "Det gør, at de kommer mere skånfrit ned i jorden, og de hamrer ikke ned i jorden - det er en væsentlig forbedring."

Øget kapacitet og et jævnt skår
"Den øger kapaciteten - selv på marker, der er ujævne", fortæller Torben og fortsætter: "Den kører mere stabilt, og det gør, at den kører hurtigere og får en mere jævnt skår."

50 sekunder tager det at klappe den sammen, hvilket er en klar forbedring i forhold til de tidligere modeller. Særligt det er værdsat hos Revslund Maskinstation, så de hurtigt kan komme videre.

"Mindre jord og sand i er også mindre slid på snitter og god foderkvalitet. Og det er noget, kunden kan lide: at vi bliver færdig med arbejdet, og at det er god kvalitet", slutter Torben af med et smil.