”En i erfa-klubben har en CLAAS traktor, der har kørt 8000 timer, og der havde ikke været noget”

Gode erfaringer smittede af ved traktorvalg

Sidste år besluttede Vesthimmerlands Maskinstation sig for at prøve et nyt traktormærke. Traktoren skulle være kraftfuld til de tunge opgaver og det kuperede terræn, som findes i Himmerland – valget blev taget på baggrund af gode erfaringer fra kollegaer i branchen.

Netop nu er forårsarbejdet i gang på fuld tryk hos Vesthimmerlands Maskinstation, og for de tre AXION 960’er står den på gyllekørsel. De tre traktorer blev handlet i 2020 med den lokale CLAAS forhandler Traktor Høst i Hvam. ”Vi havde brug for stærke traktorer til gyllekørsel, og derfor faldt valget på CLAAS med 445 heste”, fortæller Jesper Sørensen, der er indehaver af Vesthimmerlands Maskinstation.

Forud for den beslutning havde Jesper Sørensen hørt godt om traktormærket. ”En i ERFA-klubben har en CLAAS traktor, der har kørt 8000 timer, og der havde ikke været noget”, fortæller Jesper Sørensen.

Jesper Sørensen, indehaver, og Mikkel Damkjær, driftsleder. Vesthimmerlands Maskinstation.

Opgaver, der kræver store traktorer
Vesthimmerlands Maskinstation gør sig primært i grovfoderproduktion, og i 2020 snittede de ca. 12.500 ha græs og 3.000 ha majs. De primære opgaver for de tre CLAAS traktorer er gyllekørsel og ensilering med store 3-akslet frakørselsvogne. To af traktorerne har samme undervogne på året rundt, hvor maskinstationen skifter mellem græskasse og gylletønde, mens den sidste traktor kører gylle fra 1. februar til 1. oktober.

Mikkel Damkjær, som er driftsleder på Vesthimmerlands Maskinstation, ser driftsikkerhed som en af de vigtigste parametre for traktorvalget. ”Vi skal have en traktor, som vi er sikre på, starter hver morgen og ikke skal holde stille. Vi har ofte en kort sæson og vejret kan være imod os”, fortæller han og fortsætter: ”Vi har valgt 960’erne, fordi vi havde behov for de mange kræfter. Vi har et kuperet terræn, så derfor eftersøgte vi en traktor, der kunne klare bakkerne”.

Udover de tre CLAAS traktorer har maskinstationen også tre CLAAS DISCO skårlæggersæt og to CLAAS LINER river, som ifølge Mikkel Damkjær er fantastiske produkter.

De tre CLAAS AXION 960 er godt igang med gyllekørslen.

Lokal handel
De tre traktorer blev købt ved Traktor Høst i Hvam. ”Vi valgte at handle ved Traktor Høst, fordi vi synes, det var vigtigt at handle tæt på og lokalt, så vi hurtigt kunne komme ud og køre igen, hvis vi skulle komme i problemer”, fortæller Mikkel Damkjær.

Maskinstationen har desuden valgt at køre med fast servicekontrakt på de tre traktorer for at få en ekstra tryghed omkring produktet.