"CLAAS var attraktiv på både maskiner, finansiering samt et godt serviceværksted tæt på os – derfor var valget ikke svært, når vi fik alle fordele på bordet"

MARIESMINDE LANDBRUG GÅR EN LYS(EGRØN) TID I MØDE

Med 1.100 hektar planteavl og en svineproduktion på 50.000 slagtesvin om året er opgaverne mange hos Mariesminde Landbrug på Salling. De er i gang med et generationsskifte fra mor til søn, og det betyder forandringer – også i valg af maskiner.

Kristian Boel og hans bror bliver 9. generation på Mariesminde Landbrug, og skal varetage de mange arbejdsopgaver, som følger med sådan en bedrift. Derfor skal der fremtidssikres både i forhold til økonomi og maskiner. 

”I forbindelse med generationsskiftet fra min mor, valgte vi at kigge ind i nye muligheder, og en af mulighederne var operationel leasing, så vi kender vores omkostninger og minimerer vores balancer. Der spurgte vi flere forskellige aktører på markedet, og der var CLAAS attraktiv på både maskiner, finansiering samt et godt serviceværksted tæt på os – derfor var valget ikke svært, når vi fik alle fordele på bordet”, fortæller Kristian Boel.

Derfor endte Mariesminde Landbrug med at skifte traktorfarve og fik to stk. ARION 660 samt to AXION 960 ind i maskinhuset. 

”For at være helt ærlig, så var vi ret skeptiske i forhold til at skifte mærke, da vi har kørt det samme mærke siden 1999. Så det var en ret stor beslutning. Men jeg kan sige, nu hvor de fleste af CLAAS traktorerne har kørt 100-150 timer, at jeg selv er positivt overrasket, og det er de ansatte bestemt også” fortæller Kristian.

Det spiller med CLAAS traktorerne
Det, som særligt har overrasket både Kristian og hans medarbejdere, er komforten i en CLAAS traktor, både når man sidder i kabinen, men også særligt i betjeningen. Som Kristian Boel selv siger ”det spiller”.

Derudover fortæller Kristian også, at Vinderup Maskiner har været en god samarbejdspartner i opstarten, ”naturligvis vil der være opstartsvanskeligheder, når man skal starte en ny flåde op, men der har Vinderup Maskiner været behjælpelige, og trukket i arbejdstøjet både morgen og aften”. 

Selvom traktorerne var nye for Kristian og hans medarbejdere, så roser han også brugervenligheden i terminalen, hvor han siger ”hvis du bruger en halv time på at sætte dig ind i terminalen, så kan du finde ud af det, da der er en rigtig god brugervenlighed. Du kan få terminalen til at passe til dine behov, når du kører”.
 
Sidenhen er der kommet endnu en CLAAS traktor til samlingen – en ARION 530 med frontlæsser. Den skal arbejde som pladstraktor, hvor den skal fyre og fodrer grise. 

Det startede med en teleskoplæsser
Mariesminde Landbrug havde allerede lidt lysegrønt på deres bedrift i form af en CLAAS SCORPION.

”Vores samarbejde med Vinderup startede for et år siden, da vi fik vores teleskoplæsser. Vi havde længe undersøgt mulighederne på markedet for en ordentligt læssemaskine, da vi tidligere havde en rendegraver. Men tiden rendte fra rendegraveren pga. for mange læsseopgaver med halm. Så fik vi for et års tid siden en CLAAS SCORPION, som vi har været fantastisk glade for” fortæller Kristian.