”Det er en god komfort i CLAAS traktoren med et fornuftigt godt sæde og en god indretning i kabinen, og så har du det hele i dit armlæn og i CLAAS touchskærm. Det er virkelig gennemført”

13 nye CLAAS traktorer og fuld tilfredshed hele vejen rundt. 

For de 20 ansatte maskinførere hos Svend Aage Christiansen er komfort næsten religion. Her svigter de 13 nye CLAAS traktorer dem ikke i troen. Brugervenligheden, servicen samt styrken til at sejtrække er eksemplarisk, og så er brændstoføkonomien lav​.​ 

Hos maskinstationen Svend Aage Christiansen A/S bliver der slæbt meget gylle. Så der skal store traktorer til.

"Det er i hvert fald en god ting, at der også er god trækkraft i dem, og lydmæssigt er de også rigtig fine", siger værkfører Per Thomsen om de 13 nye CLAAS-traktorer.

Han suppleres af traktorfører Jonas Neistskov, "de er gode til at accelerere, og der er godt med sejtræk i dem. De har en god frihøjde og en okay vægtfordeling", forklarer han.

På maskinstationen er de cirka 20 fastansatte maskinførere. Der laves meget forskelligartet landbrugsarbejde såsom at køre gylle, snitte græs og majs, såning, presning af halm og en masse arbejde til biogasanlægget.

Til foråret fik maskinstationen de nye CLAAS traktorer. Der er tale om flere AXION 960’ere, flere AXION 930’ere og en enkelt AXION 870.

Lav brændstoføkonomi og perfekt komfort.
Ifølge værkfører Per Thomsen blev der spekuleret over, hvad brændstoføkonomien ville sige.

"Vi var selvfølgelig spændte på at skulle have de nye traktorer, for de kører ikke med boost. De kører med alle hestekræfter til rådighed hele tiden, og om vi ville have et større dieselforbrug. Og det tyder det ikke på", siger værkføreren, der forklarer, at der er tilfredshed med brændstofforbruget og komforten hele vejen rundt.

"Komfort er religion for en maskinfører. Vi var spændte på at skulle skifte mærke og begynde at køre CLAAS, men maskinførerne har været rigtig godt tilfredse", siger Per Thomsen.

Og traktorfører Jonas Neisskov er helt enig.

"Det er en god komfort, der er i dem. Og et fornuftigt, godt sæde. Så en rigtig god indretning af kabinen og en gennemført touchskærm", siger Jonas Neisskov.

En god service og opstartsperiode
Opstartsperioden og den efterfølgende service har været helt optimal, siger værkfører Per Thomsen.

"Vi stod og skulle have en række traktorer udskiftet, og så havde vi Traktor & Høstspecialisten inde og lave et oplæg til os. De havde deres leverandører med fra starten og kom med et virkelig godt oplæg, på den måde vi gerne ville have vores maskiner på", siger Per Thomsen, der forklarer, at alt det de gerne ville have med (kaldeanlæg, GPS mm.) blev installeret, så de var klar til at køre, da medarbejderne kom for at hente de nye maskiner.

"Vi har købt traktorerne på den måde, at alt vedligeholdelse står Traktor & Høstspecialisten for. Der har jo været nogle enkelte ting, og det vil der være med alle traktorer, men Traktor & Høstspecialisten har været gode til at følge det op og få det lavet", siger Per Thomsen.

"Vores forhandler ligger cirka 10 kilometer herfra, så det er bestemt også et plus. Det er en butik i en større organisation, så der er back up. Så hvis der sker noget, er der andre tråde, de kan trække i også. Det betyder meget for, hvis vi har et nedbrud i et sjak på et snitterhold, så er det vigtigt, at vi kommer ud at køre så hurtigt som muligt. Ellers tæller det stærkt, og vi kommer bagefter fra starten af, hvis vi holder stille", siger Per Thomsen

Troede på skuffelsen, men sådan blev det ikke
De to traktorførere Nikolaj Jonstrup og Jonas Neistskov er begge overraskede over, hvor godt det er at køre med CLAAS.

"Jeg er som sagt overrasket. Den kan sejtrække, og den kører godt og er behagelig at sidde i. Den er brugervenlig. Jeg er i hvert fald godt tilfreds med den. Jeg troede, jeg ville blive skuffet, men det gjorde jeg sgu ikke", lyder det med et smil fra Nikolaj Jonstrup.

Traktorfører Jonas Neistskov forklarer, at der er en rigtig god indretning i kabinen, hvor de forskellige knapper sidder. 

"Du har det hele i dit armlæn og så CLAAS’ touchskærm… Det er altså virkelig gennemført med den touchskærm", siger han.