150.000 traktorer fra CLAAS

 Pressemeddelelse 11.04.19  

Siden CLAAS i 2003 begyndte at producere standardtraktorer selv, har vi produceret mere end 150.000 traktorer. Ved jubilæet blev der præsenteret to specialmodeller i Tyskland: AXION 870 og ARION 660, der leveres med metallic-lakering og en førerinnovationspakke.

CLAAS grøn i metallic-look og med ekstraudstyr
Ud over metallic-looket i CLAAS grøn og streameren „#150.000“ er de to AXION og ARION specialmodeller udstyret med en righoldig førerpakke. Den består af læderudstyr, mange ekstra holdere, bl.a. til mobiltelefon og drikkevarer, tonet bagrude, fuldt LED-udstyr, tryklufthorn og mange andre detaljer.

Derudover har modellerne det velkendte udstyr som CEBIS terminal, CMOTION kørehåndtag, 4-punkts-affjedring af kabinen og TELEMATICS.

Billede

AXION – starten på succeshistorien
Med købet af aktiemajoriteten i Renault Agriculture udvidede CLAAS i 2003 sit produktsortiment med standardtraktorer. På den tidligere Renault traktorfabrik i Le Mans i Frankrig blev de første CLAAS grønne traktorer produceret.

CLAAS AXION var den første traktor, der fra starten havde dette særlige grønne blod i årerne. Udviklingen af den startede i slutningen af 2003. Også den aktuelle generation af AXION er meget komfortabel og brugervenlig, og den har en høj effekt kombineret med et lavt brændstofforbrug og stor driftssikkerhed.

Jubilæumsmodellen #150.000 AXION 870 har en maks. effekt på 295 hk og er udstyret med den trinløse CMATIC transmission.

ARION – succesmodellen i det mellemste effektområde
CLAAS præsenterede serierne ARION 500 og 600 på Agritechnica 2007. Den tredje generation af de succesrige traktorer i effektområdet 125 til 205 hk har været på markedet siden 2017. Med basisudstyret CIS, den udvidede CIS+ variant og CEBIS komfortvarianten kan modellerne i ARION 500 og 600 serien leveres med tre forskellige udstyrsvarianter. Alle varianter fås med HEXASHIFT powershift, og CIS+ og CEBIS alternativt også med den trinløse CMATIC.

#150.000 ARION 660 leverer maks. 205 hk og er ud over CEBIS-terminalen og CMOTION kørehåndtaget også udstyret med CMATIC.

Traktorproduktion: Investering i fremtiden
For tiden investerer CLAAS intensivt i at modernisere produktionen. På traktorfabrikken i Le Mans løftes processerne trin for trin op til et nyt niveau. Ud over en intelligent formontering af transmissionsstrengen indfører CLAAS AGV-baseret montering (AGV = Autonomous Guided Vehicle). De flade køretøjer bærer traktorerne under monteringen og bevæger sig stort set af sig selv hele vejen igennem produktionen. Derudover ændres logistikkonceptet i produktionen helt. Når projektet er færdigt, er vi klar med en af de mest moderne traktorproduktioner i Europa.